De kosten van hedendaagse verduurzaming

Terug naar Nieuws

De kosten van hedendaagse verduurzaming

Nederland is door Corona veranderd in een economisch slagveld. Veel bedrijven lopen omzet mis met alle gevolgen van dien. Van reorganisaties met ontslagen tot faillissementen, het passeert allemaal de revue. In de trend van de verduurzaming zijn we de laatste jaren elektrisch gaan rijden, biologisch gaan eten en gaan recyclen, maar aan deze betere kwaliteit van leven hangt een prijskaartje. En de huidige crisis maakt deze niet betreft aantrekkelijker.

Nederland telt momenteel zo’n 22,8 miljoen fietsen wat neer komt op 1,3 fietsen per Nederlander. Maar er worden nog steeds gigantisch veel fietsen geïmporteerd vanuit Azië. En waarom is dat?

Voor bedrijven is het namelijk makkelijke handel. Er is weinig expertise benodigd en de fietsen zijn verreweg aantrekkelijker geprijsd dan fietsen van Nederlandse bodem. Maar dergelijke fietsen worden geproduceerd onder erbarmelijke omstandigheden, voor een hongerloon en moeten ook nog eens deze kant op worden verscheept. Daarbij komt nog dat er in deze landen totaal niet voldaan wordt aan moderne milieu eisen. Dit is iets waar Cheapassbikes afstand van neemt.

Als bedrijf streven wij ernaar betaalbare gerecyclede fietsen op de markt te brengen. Maar deze betaalbaarheid mag niet ten koste gaan van anderen. Cheapassbikes ontzorgt gemeenten op het gebied van recycling, geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer perspectief en draagt bij aan een circulaire economie. En dat dit dan een paar tientjes meer kost in sommige tijden, nemen onze klanten hopelijk voor lief. Of wellicht beschouwen zij dit als een ‘investering’ op lange termijn.

Hoogachtend,

Diede Brekelmans
CEO Cheapassbikes

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws
NederlandsEnglishFrançaisPolski