Duurzaamheid

Bij Cheapassbikes.nl staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen omdat we denken dat het belangrijk is, maar ook gewoon omdat we het leuk vinden om ermee bezig te zijn. Waarom zou niet iedereen een steentje bijdragen als dat mogelijk is?

Uit die gedachte is ons concept ook ontstaan. En het mooie van een gebruikte fiets is dat de prijs altijd lager is dan van een nieuwe fiets. Tegenwoordig kun je gemakkelijk een nieuwe fiets kopen van €170. Mensen denken dan dat ze dit beter kunnen doen dan een tweedehands fiets van €120, want voor die paar tientjes extra heb je een nieuwe. We zullen u nu uitleggen waarom dit niet het geval is.

Een nieuwe fiets in de prijsrange van €150 tot €250 komt uit China. Hiervoor zijn goedkopere (en van mindere kwaliteit) grondstoffen gebruikt en de fietsen worden gemaakt door arbeiders in slechte omstandigheden. Daar komt dan nog bij dat de fietsen naar Nederland getransporteerd moeten worden wat ook een hoop uitstoot geeft.

Logo - Duurzaam - Cheapassbikes.nl

Doordat de fietsen van goedkopere materialen gemaakt zijn en door arbeiders met lage lonen zijn deze fietsen uiteindelijk goedkoop. Maar juich niet te vroeg, want goedkoop is in dit geval duurkoop. Een fiets uit China zal na een jaar buiten staan volledig uit elkaar vallen. De slechte kwaliteit lagers zullen ervoor zorgen dat er speling op de trapas en wielen komt, je ketting rekt uit, het binnenwerk van het achterwiel zal kapot gaan en je zult waarschijnlijk al 3 keer een slag in je wiel hebben gehad door het gebruik van zachter metaal voor de velgen.

Had je nu een tweedehands fiets gekocht van Nederlandse bodem zoals een Gazelle, Batavus, BSP, Union, Cortina etc dan was dit niet gebeurd. Want dit soort fietsen staan erom bekend jarenlang mee te gaan zonder problemen, ook in het vochtige Nederlandse weer. Dit soort fietsen zijn dan ook uitermate geschikt voor het refurbishen zoals Cheapassbikes.nl dat doet. En dus duurzaam!

Doordat de gebruikte fietsen die je bij ons koopt niet weggegooid worden, brengt dit geen afval met zich mee. Een refurbished fiets is een fiets die is schoongemaakt, gecontroleerd en gerenoveerd. We gebruiken hier zoveel mogelijk gebruikte onderdelen voor, want alles wat wordt hergebruikt, belandt niet op straat of op de vuilstort. Natuurlijk zijn er ook delen van de fiets die niet meer hergebruikt kunnen worden. Deze bieden we aan bij een recycler zodat de cirkel alsnog helemaal rond is. Duurzaamheid! Repareren, hergebruiken en recyclen.

 

NederlandsEnglishFrançaisPolski