Fiets kopen online? Net zo makkelijk als pizza bestellen!

Terug naar Nieuws

Fiets kopen online? Net zo makkelijk als pizza bestellen!

Wat kopen we tegenwoordig niet meer online? Eten, electra, vakanties , meubels, noem het maar op, dan is een fiets toch geen uitzondering meer?

Alles is makkelijker online

De tijd dat je met de hele familie de complete dag langs winkels ging om voor iedereen de perfecte spullen te vinden is bijna voorbij, alles kan tegenwoordig net zo makkelijk en voor minder geld online besteld worden. Sommige online bedrijven bieden zelfs de service van ‘gratis thuisbezorgd’ en ook nog eens het installeren! Het gaat allemaal zoveel makkelijker en als je het voor een bepaalde tijd besteld heb je het morgen al bij je op de deurmat liggen, bizar eigenlijk hè?

Een fiets is hier geen uitzondering in

Sommige producten vergen iets meer nadenken en worden niet hals over kop besteld, denk hierbij aan een wasmachine of televisie. Een fiets is ook een product wat men nog niet zo makkelijk online durft aan te schaffen terwijl dit helemaal niet nodig is, hier is dan ook wat op gevonden.

Websites hebben geweldige foto’s en zorgen met garantievoorwaarden ervoor dat er eigenlijk niets voor de klanten mis kan gaan. Ook maken foto’s en teksten bij de producten het makkelijk voor de mensen die nog mochten twijfelen. Zelfs accessoires zijn makkelijk bij te bestellen en worden voor hetzelfde gemak ook nog gemonteerd.

Waar moet ik op letten bij het bestellen van mijn fiets?

Waar je op let bij het bestellen van een fiets zijn vooral de standaard dingen. Om te beginnen maak je de keuze tweedehands of nieuwe fiets, vaak is voor het budget een tweedehands fiets leuker in aanschaf, daarna kies je een fiets uit die je leuk vind om te zien. Is de fiets niet mooi, dan kan er nooit een ‘goede match” ontstaan, laten we zeggen dat je een mooie fiets hebt gevonden.

Je wilt natuurlijk een mooie fiets zonder al te veel schade je gaat kijken naar de foto of je kan zien dat er mankementen zijn. Denk hierbij aan roest op plekken waar je ze niet wil hebben, bijvoorbeeld rond het zadel, dit kan betekenen dat het zadel weinig tot niet versteld kan worden.

Ook bij de banden mag er niet te veel aan te zien zijn, houd wel in je achterhoofd dat 90% van de tijd de fiets een afspiegeling is van wat je ervoor betaald. Als laatste kijk ik goed naar de framemaat, ben je bijvoorbeeld zelf 170 cm dan kies je geen fiets met een framemaat van 60 want dan kun je nooit bij de grond met je voeten.

Maar hoe gaat dit dan bij Cheapassbikes.nl?

Bij Cheapassbikes.nl checken we onze fietsen altijd voordat ze binnenkomen op mankementen; zijn de banden hard, doen alle versnellingen het, geen slagen in het wiel? Als dit niet het geval is dan gaan de fietsen de fotostudio in en mogen ze lachen naar de camera.

Op onze foto’s (die altijd scherp genoeg zijn voor inspectie) zie je onder andere de frame- en wielmaat. Mocht dit afwijken van de standaard dan staat dit altijd met een sticker extra aangegeven, zo hoeven mensen hier niet naar te gaan zoeken. Is er een fiets uitgezocht dan wordt deze nogmaals gescand door onze monteurs. Bandjes worden opgepompt, zadel naar de juiste hoogte gezet en alle accessoires worden erop gemonteerd. Daarna fietst hij er een stukje op en geeft hij groen licht, de fiets gaat de bus in en wordt gratis bij je thuis geleverd. Iedere fiets heeft een maand garantie dus mocht er iets niet naar wens zijn, dan lossen we het gewoon voor je op!

Buiten reguliere fietsen hebben we ook geregeld elektrische fietsen en e-bikes. Mocht je gewenste fiets niet in de webshop staan, dan kun je altijd contact met ons opnemen doormiddel van ons aanvraagformulier. Is er geen budget voor het aanschaffen van een nieuwe fiets? Geen probleem bij Cheapassbikes.nl is er ook de keuze voor een Lease fiets!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws
NederlandsEnglishFrançaisPolski