Fiets mee door het ontstaan van deze jonge start-up

Terug naar Nieuws
Ontstaan van Cheapassbikes

Fiets mee door het ontstaan van deze jonge start-up

Hoe het allemaal begon
Het begon allemaal tijdens mijn studie aan de Universiteit Utrecht. Geboren met ADHD en komend uit een ondernemend gezin (hoogstwaarschijnlijk allemaal ADHD’ers), heb ik het nooit zo gehad op studeren. Nieuwe kennis opdoen was interessant maar deze vergaren uit boeken, groepsopdrachten, deadlines en docenten met een slechte adem lag me niet. Na mijn hele jeugd en jonge adolescent schap voor alle nationale rugby selecties te hebben gespeeld besloot een conflict mij hiermee te doen stoppen.

Maar wat moet je dan?
Als je je hele jeugd overal weinig tijd voor hebt gehad omdat je sport, werk en school moet combineren, zit je de eerste paar weken raar te kijken als de belangrijkste (sport) grotendeels wegvalt. Een aantal weken lang heb ik daarom maar enorm hard gestudeerd, haha. Maar gelukkig nam mijn ADHD het snel over.

In mijn naaste omgeving werden veel fietsen gestolen en ik hoorde iedereen altijd zeuren over hoe duur fietsen waren. Buiten de stadsschooiers en hun verkoopmedium ‘marktplaats’ kon je voor minder dan 100 euro nergens een fiets kopen. Ik dacht: wat een bullshit, er worden dagelijks honderden fietsen verwijderd door gemeentes.

Na wat rondbellen kwam ik er al snel achter dat de fietsenwrakken bedrijfsmatig voor een mooie prijs op te halen waren bij het fietsdepot. Ik zou me gaan inschrijven bij de KVK maar eerst een opperbeun marktonderzoek. Een advertentie op Marktplaats onder de naam Cheapassbikes leverde me in twee dagen zoveel telefoontjes op dat ik wist dat de vraag naar betaalbare fietsen aanwezig was.

De eerste lading
Twee weken later leende ik een vrachtwagen van mijn ouders en ging naar het fietsdepot om de eerste lading fietswrakken op te halen. Deze zouden mee terug gaan naar een gehuurde bedrijfsunit waar ik de fietsen met vrienden van school ‘provisorisch’ rijdende zou maken. Deze werden verkocht via Marktplaats en Facebook. Al snel ging de verkoop zo hard dat er een website werd gebouwd. Niet meer bellen, daar bestellen was het motto. Voor 50 euro kon al een rollend exemplaar worden besteld en mensen waren blij. De vraag was wel vaak of de fiets ook bezorgd kon worden.

Concept Cheapassbikes.nl
Na de aankoop van een bestelbus werd begonnen met de bezorging van fietsen in Utrecht stad. Aanbellen was de gang van zaken maar omdat zooooooooo veeeeeeeeeel mensen miepten over hun fiets werd al snel besloten om deze vast te zetten met een goedkoop kabelslot en de sleutels door de brievenbus te gooien. Het concept was geboren!

Inmiddels zijn we alweer een jaar of anderhalf verder en er worden nu maandelijks zo’n 500-600 fietsen verkocht met een omzetgroei van 15% per maand. De fietsen zoals we deze destijds verkochten zijn niet meer. Te veel mankementen wat ontevreden klanten opleverde. En aangezien ‘goede betaalbare fietsen’ altijd het streven is geweest hebben we sindsdien erg aan de kwaliteit gewerkt voor onze Cheapsters.

Goedkoop fiets met slotje kopen?
We werken nu met een aantal partners die de fietsen voor ons refurbishen. Dit houdt in dat de fietsen helemaal gestript worden. De frames worden bijgewerkt en weer opgebouwd. Zijn de wielen niet in orde dan worden deze opnieuw gespaakt of geheel vernieuwd, alle fietsen krijgen een nieuwe ketting en kettingkast, zadel, stuur, binnen- en buitenbanden. etc etc. Kortom, er zit heel wat werk in zo’n fiets en dat alles voor een vanaf prijs van 105 euro inclusief gratis kettingslot en bezorging in bijna heel Nederland. Wie doet zoiets wil ik jullie vragen?

En ondanks dat we werken met een tweedehands ‘gerecycled’ product leveren we service alsof we Prada tasjes verkopen. Fietsen worden binnen 1-2 werkdagen thuisbezorgd met track en trace en tijdsindicatie. De klant krijgt nogmaals bericht wanneer de fiets geleverd is en we hebben een knappe dame zitten voor een klantenservice waar u ‘U’ tegen zegt.

Als laatste wil ik jullie vertellen dat we vanaf 1 juni gevestigd zijn in ons nieuwe pand (500m2) aan de Herenweg in Maarssen om jullie van genoeg fietsen te voorzien. Samengevat: Aanbod, prijs, kwaliteit, levering, service en duurzaamheid. De fietsenmaker op de hoek is echt vorige eeuw!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws
NederlandsEnglishFrançaisPolski