Nieuws

De kosten van hedendaagse verduurzaming

Nederland is door Corona veranderd in een economisch slagveld. Veel bedrijven lopen omzet mis met alle gevolgen van dien. Van reorganisaties met ontslagen tot faillissementen, het passeert allemaal de revue. In de trend van de verduurzaming zijn we de laatste jaren elektrisch gaan rijden, biologisch gaan eten en gaan recyclen, maar aan deze betere kwaliteit van leven hangt een prijskaartje. En de huidige crisis maakt deze niet betreft aantrekkelijker.

Nederland telt momenteel zo’n 22,8 miljoen fietsen wat neer komt op 1,3 fietsen per Nederlander. Maar er worden nog steeds gigantisch veel fietsen geïmporteerd vanuit Azië. En waarom is dat?

Voor bedrijven is het namelijk makkelijke handel. Er is weinig expertise benodigd en de fietsen zijn verreweg aantrekkelijker geprijsd dan fietsen van Nederlandse bodem. Maar dergelijke fietsen worden geproduceerd onder erbarmelijke omstandigheden, voor een hongerloon en moeten ook nog eens deze kant op worden verscheept. Daarbij komt nog dat er in deze landen totaal niet voldaan wordt aan moderne milieu eisen. Dit is iets waar Cheapassbikes afstand van neemt.

Als bedrijf streven wij ernaar betaalbare gerecyclede fietsen op de markt te brengen. Maar deze betaalbaarheid mag niet ten koste gaan van anderen. Cheapassbikes ontzorgt gemeenten op het gebied van recycling, geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer perspectief en draagt bij aan een circulaire economie. En dat dit dan een paar tientjes meer kost in sommige tijden, nemen onze klanten hopelijk voor lief. Of wellicht beschouwen zij dit als een ‘investering’ op lange termijn.

Hoogachtend,

Diede Brekelmans
CEO Cheapassbikes

Lees meer...

Liever Cheapassbikes.nl dan een marktplaats fiets!

We kennen het dilemma allemaal. Je kijkt in de schuur en ziet je oude verroeste fiets met twee lekke banden staan. Je vraagt jezelf af of deze nog te repareren is maar dat blijkt uiteindelijk geen optie. Toch heb je wel dagelijks een fiets nodig om van A naar B te gaan. Waar begin je dan met zoeken? Ga je je vrienden en familie af om te vragen of iemand nog een fiets heeft staan of ga je slimmer zoeken? Online zijn er namelijk veel meer oplossingen. 
(meer…)

Lees meer...

De geschiedenis van de fiets

Iedere Nederlander heeft er wel een, de fiets. Nederland is één van de landen die de meeste fietsen heeft. Zullen we eens een kijkje achter de schermen nemen? Waar komt jouw trouwe fiets vandaan en hoe is hij door de jaren heen veranderd? De fiets van nu heeft een hele tocht afgelegd om te komen tot waar hij nu is.
(meer…)

Lees meer...

Cheapassbikes.nl, jouw fietsenwinkel in de buurt

Een fietsenwinkel was vroeger te vinden in ieder dorp, tegenwoordig wordt zelfs een elektrische fiets online gekocht. We leven in een tijd dat online shoppen bijna een dagelijkse gang van zaken is, zelfs je boodschappen kun je voor de deur laten bezorgen. Wij zorgen ervoor dat er altijd een fietsenwinkel bij jou in de buurt is!
(meer…)

Lees meer...

Cheapassbikes.nl is verhuisd voor meer opslag!

Iedereen wil graag op een betaalbare fiets rondfietsen, dit hadden wij al begrepen. Dat de vraag naar betaalbare fietsen via cheapassbikes.nl groter is geworden is voor ons alleen maar positief! Wel merkte we dat onze werkplaats en opslag uit zijn voegen barstte, vandaar dat we een paar deuren verder naar een grotere ruimte verhuisd zijn. (meer…)

Lees meer...

Het perfecte cadeau voor de sportieve moeder!

Het is bijna zover, de dag waarop alle moeders in het zonnetje gezet worden. Maar het is ook de dag dat alle dochters en zoons in de stress zitten wat ze dit jaar voor cadeau moeten geven. Parfum en bloemen zijn al een aantal jaar voorbij gekomen en zijn niet zo origineel meer, logisch maar wat is nou een uniek en tof cadeau? (meer…)

Lees meer...

Wat te doen bij een gestolen fiets?

Jaarlijks wordt er ongeveer 100.000 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets, maar in werkelijkheid zal het aantal fietsdiefstallen tientallen malen hoger liggen. In de vorige blog beschreef ik hoe je kunt voorkomen dat je fiets gestolen wordt. Dit keer ga ik je vertellen wat je het beste kunt doen als je fiets daadwerkelijk gestolen/verdwenen is.  (meer…)

Lees meer...
Ontstaan van Cheapassbikes

Fiets mee door het ontstaan van deze jonge start-up

Hoe het allemaal begon
Het begon allemaal tijdens mijn studie aan de Universiteit Utrecht. Geboren met ADHD en komend uit een ondernemend gezin (hoogstwaarschijnlijk allemaal ADHD’ers), heb ik het nooit zo gehad op studeren. Nieuwe kennis opdoen was interessant maar deze vergaren uit boeken, groepsopdrachten, deadlines en docenten met een slechte adem lag me niet. Na mijn hele jeugd en jonge adolescent schap voor alle nationale rugby selecties te hebben gespeeld besloot een conflict mij hiermee te doen stoppen. (meer…)

Lees meer...
NederlandsEnglishFrançaisPolski